Výjimečná bílá polévka

Ingredience (2 bohaté porce)

1 pórek (150 g)

1 menší cuketa (200 g)

1/2 menší bulvy celeru (200 g)

1/2 plechovky máslových fazolí ve slaném nálevu (200 g)

500 ml zeleninového bujónu

2 PL olivového oleje (a další na dochucení)

sůl

muškátový oříšek

čerstvé bylinky

Výjimečná bílá polévka

   Postup

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na kroužky. Celer pokrájíme na drobné kostičky. Cuketu oloupeme (případně zbavte semínek) a nakrájíme na drobné kousky. Fazole scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený pórek a opékáme, dokud nezměkne a nezezlatoví. Přidáme celer, cuketu, fazole a restujeme dalších cca 5 minut.
  3. Zalijeme zeleninovým vývarem, promícháme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme zhruba 15 minut.
  4. Necháme polévku mírně zchladnout a pak rozmixujeme ponorným mixérem. V případě potřeby zředíme horkou vodou.
  5. Znovu prohřejeme, dochutíme solí a muškátovým oříškem. Před podáváním zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvými bylinkami.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

1169 kj

Bílkoviny

12 g

Sacharidy

28 g

Cukry

8 g

Tuky

12,5 g

Vláknina

7 g

Recepty