Vydatná polévka s quinoou a fazolemi

Ingredience

1/4 středně velké cibule (25 g)

1 malá mrkev (50 g)

2 cm plátek celeru (50 g)

1 PL olivového oleje (10 ml)

2 stroužky česneku

1/2 plechovky loupaných krájených rajčat

1/2 plechovky bílých fazolí ve slaném nálevu

3 lžíce quinoy (25 g)

2 ks bobkového listu

sůl, mletý pepř

Vydatna_polevka_s quinoou.jpg

Postup

  1. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej, vložíme cibuli, mrkev a celer a smažíme je při střední teplotě (cca 3 minuty).

  2. Fazole scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté i s česnekem přidáme do hrnce a smažíme další 2 - 3 minuty.

  3. Přidáme nakrájená rajčata a zalijeme šálkem horké vody. Dusíme 15 minut.

  4. Quinou propláchneme dostatečným množstím studené vody a vsypeme do polévky. Přidáme oblíbené koření (např. oregano, bobkový list) a vaříme dalších 10 minut.

  5. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Nutřiční hodnoty

Energetická hodnota

1 510 kj

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

56 g

Cukry

5 g

Tuky

9 g

Vláknina

8 g

Recepty