Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies mají za cíl zlepšit fungování našeho webu, měřit jeho výkonnost a využívat naši reklamu cíleně. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení.
Prohlášení o cookies.
Vydatná polévka s quinoou a fazolemi
Ingredience
1/4 středně velké cibule (25 g)
1 malá mrkev (50 g)
2 cm plátek celeru (50 g)
1 PL olivového oleje (10 ml)
2 stroužky česneku
1/2 plechovky loupaných krájených rajčat
1/2 plechovky bílých fazolí ve slaném nálevu
3 lžíce quinoy (25 g)
2 ks bobkového listu
sůl, mletý pepř
Postup
V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej, vložíme cibuli, mrkev a celer a smažíme je při střední teplotě (cca 3 minuty).
Fazole scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté i s česnekem přidáme do hrnce a smažíme další 2 - 3 minuty.
Přidáme nakrájená rajčata a zalijeme šálkem horké vody. Dusíme 15 minut.
Quinou propláchneme dostatečným množstím studené vody a vsypeme do polévky. Přidáme oblíbené koření (např. oregano, bobkový list) a vaříme dalších 10 minut.
Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Nutřiční hodnoty
Energetická hodnota
1 510 kj
Bílkoviny
13 g
Sacharidy
56 g
Cukry
5 g
Tuky
9 g
Vláknina
8 g