OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vegan kynutý švestkový koláč

Ingredience

Na těsto:

250 g špaldové celozrnné mouky

40 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

½ sáčku sušeného droždí (3,5 g)

špetka soli

150 ml rostlinného mléka

1 lžíce řepkového oleje

Další:

500 g švestek

40 g hrubé mouky

25 g třtinového cukru

1 lžička skořice

25 g rostlinného tuku

Švestkový_2

Postup

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme ostatní sypké ingredience na těsto.
  2. Přidáme vlažné rostlinné mléko a olej a zpracujeme ve vláčené nelepivé těsto. Necháme na teplém místě hodinu kynout.
  3. Švestky omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a vypeckujeme. Z hrubé mouky, třtinového cukru, skořice a rostlinného tuku si připravíme drobenku.
  4. Troubu zapneme na 170°C. Větší koláčovou formu nebo menší plech vymažeme olejem. (Já používám olej ve spreji).
  5. Vykynuté těsto rozválíme, opatrně přeneseme do formy a prsty a vmáčkneme do okrajů. Poklademe švestkami a posypeme drobenkou
  6. Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 30 minut – až jsou okraje těsta pěkně zlaté.

Recepty