OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vegan povidloň

Ingredience

Na těsto:

250 g špaldové celozrnné mouky

40 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

1/4 kostky čerstvého droždí

špetka soli

150 ml sojového mléka

1 lžíce řepkového oleje

Další:

300 g švestkových povidel

1 lžička skořice

1 lžíce rumu

kokosový olej na vymazání formy

Kynutý povidloň

Postup

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme ostatní sypké ingredience na těsto.
  2. Lžíci vlažného sojového mléka rozmícháme s droždím a lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek.
  3. Do sypké směsi přidáme kvásek, zbylé vlažné mléko a olej a zpracujeme ve vláčné nelepivé těsto. Necháme na teplém místě hodinu kynout.
  4. Povidla rozmícháme s rumem a skořicí. Řídíme se přitom vlastní chutí.
  5. Troubu zapneme na 170°C. Dno menší dortové formy (24 cm) vyložíme pečicím papírem a stěny vymažeme kokosovým olejem. 
  6. Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát, potřeme tenkou vrstvou povidel a stočíme do rolády.
  7. Krájíme špalíčky dlouhé cca 4 cm, které klademe těsně vedle sebe do formy řezem nahoru.
  8. Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 30 minut – až je povrch těsta pěkně zlatý.

Recepty