OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

0 Kč

"Společně najdeme čas
na hubnutí a zdravý životní styl."

Valentýnské Red Velvet Brownies

Ingredience

3 menší ks vařené červené řepy (250 g)

2 šálky pohankové celozrnné mouky (200 g)

2 šálky jablečného pyré (260 g)

1¾ šálku březového cukru Xylitol (180 g)

6 PL kvalitního kakaa (60 g)

1 ČL skořice (5 g)

špetka soli

2 hrsti kešu natural (50 g)

1 ČL kokosového oleje na vymazání formy

Red Velvet Brownies 2

Postup

  1. Vařenou červenou řepu nakrájíme na kostičky a vsypeme do mixéru. Přidáme jablečné pyré a rozmixujeme do hladka.
  2. Vzniklé jablečno-řepné pyré přesuneme do větší místy. Postupně přidáváme ostatní ingredience. Mouku, kakao a skořici doporučuji přidávat přes sítko.
  3. Všechny ingredience důkladně promícháme, až vznikne jemná a krémová směs. Nakonec vmícháme posekané kešu ořechy.
  4. Troubu předehřejeme na 180°C. Čtvercovou formu 20 x 20 cm vymažeme kokosovým olejem. Přesuneme do ní směs a povrch uhladíme stěrkou.
  5. Pečeme přibližně 35 minut. Vnitřek moučníku by měl zůstat mírně mazlavý. Po vychladnutí můžeme dozdobit dle vlastního vkusu a chuti. Nakrájíme na 12 kousků.

Tip navíc: Jablečné pyré můžet zakoupit hotové např. v síti DM drogérií. Nebo si ho jednoduše přiipravíte tak, že rozdusíte oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka se špetkou skořice. Na množství uvedené v receptu vám postačí 4 menší jablka.

Nutriční hodnoty (1 kousek)

Energetická hodnota

667 kj

Bílkoviny

4 g

Sacharidy

32 g

Cukry

4 g

Tuky

3,5 g

Vláknina

2 g

Recepty

Archív