OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

0 Kč

"Společně najdeme čas
na hubnutí a zdravý životní styl."

Tak trochu jiný beránek

Ingredience

75 g mletého máku

75 g špaldové celozrnné mouky

50 g mletých lískových oříšků (předem opražených)

½ bal. kypřícího prášku bez fosfátu

2 vejce M

100 g třtinového cukru

100 ml plnotučného mléka

100 ml olivového oleje

špetka soli

Jiný beránek

PPostup

  1. V misce smícháme prosátou mouku, mletý mák, mleté lískové ořechy a kypřící prášek.
  2. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.
  3. Žloutky vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, postupně přiléváme mléko a olej.
  4. Za stálého míchání přidáme po částech sypkou směs. Nakonec opatrně vmícháme sníh s bílků
  5. Těsto vlijeme do vymazané formy (já používám sprej). Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 150°C a dopékáme dalších 30 minut. Po vytažení z trouby provedeme test špejlí.
  6. Beránka necháme stát ve formě asi 10 minut, teprve poté opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Doplníme oči z lískových oříšků a uvážeme sváteční mašli.

TIP: Beránka podáváme s lžičkou zakysané smetany.

Nutriční hodnoty (na 100 g)

Energetická hodnota

2065 kj

Bílkoviny

9 g

Sacharidy

34 g

Cukry

21 g

Tuky

34 g

Vláknina

4 g

Recepty

Archív