Tacos Caprese s domácím guacamole

Ingredience (2 porce)

Na tacos:

4 mini tortilly Santa María (100 g)

2 rajčata (200 g)

2 ks Mozzarella Galbani Light (250 g)

2 ČL bazalkového pesta (10 g)

Na guacamole:

1 avokádo (150 g)

1 porce červené cibule (10 g)

1/2 rajčete zbaveného semínek (50 g)

sůl, pepř

limetková šťáva

čerstvý koriandr

Tacos Caprese

   Postup

  1. Rozpálíme pánev a poté teplotu stáhneme na minimum. Na pánev položíme mini tortillu, jednu polovinu poklademe plátky rajčat, druhou polovinu plátky mozzarelly.
  2. V okamžiku, kdy se sýr začíná rozpouštět, potřeme rajčata pestem a tortillu přehneme na polovinu (přiklopíme) a přendáme na talíř.
  3. Na domácí guacamole nakrájíme na velmi drobnou cibuli a rajčata (semínka odstraníme). Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky, dužinu vydlabeme a rozmačkáme vidličkou. Zakápneme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme a smícháme s posekanou cibulí a rajčaty. Pokud máme, můžeme přidat čerstvý koriandr.
  4. Podáváme 2 tacos na osobu doplněné hromádkou guacamole.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

2498 kj

Bílkoviny

30,5 g

Sacharidy

41 g

Cukry

6,5 g

Tuky

33 g

Vláknina

7,5 g

Recepty