Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies mají za cíl zlepšit fungování našeho webu, měřit jeho výkonnost a využívat naši reklamu cíleně. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení.
Prohlášení o cookies.
Špagety Aglio Olio Krevety
Ingredience (2 porce)
špagety v suchém stavu (140 g)
1 PL olivového oleje (10 ml)
2 stroužky česneku
krevety loupané předvařené (150 g)
sůl, pepř
mleté chilli papričky
Postup
Špagety uvaříme na skus dle návodu na obalu.
Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krevety vložíme do sítka a propláchneme pod studenou vodou.
V hlubší pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek, zmírníme teplotu a chvilku opékáme. Pozor, česnek nesmí zhnědnout, jinak by zhořkl.
Po pár minutách přidáme okapané krevety a orestujeme je společně s česnekem. Na závěr vmícháme nakrájenou chilli papričku.
Nakonec přidáme scezené špagety a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
1 484 kj
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
51 g
Cukry
3 g
Tuky
7 g
Vláknina
2,5 g