Špagety Aglio Olio Krevety

Ingredience (2 porce)

špagety v suchém stavu (140 g)

1 PL olivového oleje (10 ml)

2 stroužky česneku

krevety loupané předvařené (150 g)

sůl, pepř

mleté chilli papričky

Spagety Aglio Olio Krevety.jpg

Postup

  1. Špagety uvaříme na skus dle návodu na obalu.

  2. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krevety vložíme do sítka a propláchneme pod studenou vodou.

  3. V hlubší pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek, zmírníme teplotu a chvilku opékáme. Pozor, česnek nesmí zhnědnout, jinak by zhořkl.

  4. Po pár minutách přidáme okapané krevety a orestujeme je společně s česnekem. Na závěr vmícháme nakrájenou chilli papričku.

  5. Nakonec přidáme scezené špagety a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota

1 484 kj

Bílkoviny

21 g

Sacharidy

51 g

Cukry

3 g

Tuky

7 g

Vláknina

2,5 g

Recepty