OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Salát s pečenou růžičkovou kapustou

Ingredience (2 porce)

2 porce nových baby brambor (400 g)

2 porce růžičkové kapusty – čerstvé nebo mražené (300 g)

 PL olivového oleje (20 ml)

hrubozrnná sůl

2 PL blanšírovaných lískových oříšků (20 g)

zrníčka z ½ granátového jablka (60 g)

1 PL datlového sirupu (10 ml)

Salát s pečenou kapustou 2

   Postup

  1. Celé brambůrky se slupkou povaříme ve vodě 5-10 minut a scedíme.
  2. Po zchladnutí pokrájíme brambory na půlky. Růžičkovou kapustu také pokrájíme na poloviny (pokud je hodně drobná, ponecháme vcelku).
  3. Vložíme kapustu a brambory do zapékací mísy, posypeme hrubozrnnou solí a zakápneme olivovým olejem.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 15 minut (dozlatova). Posypeme lískovými oříšky a dopečeme ještě 5 minut.
  5. Vyndáme z trouby a vmícháme do směsi zrníčka z granátového jablka. Zakápneme datlovým sirupem a důkladně promícháme.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

1521 kj

Bílkoviny

11 g

Sacharidy

40 g

Cukry

12 g

Tuky

16 g

Vláknina

15 g

Recepty