OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Quinoový tabbouleh

Ingredience

quinoa v suchém stavu (75 g)

5 ks cherry rajčat (50 g)

2 ks řapíkatého celeru (50 g)

1 velká PL kešu másla natural (10 ml)

sůl, mletý pepř

Quinoovy tabbouleh.jpg

Postup

  1. Quinou vložíme do sítka a důkladně propláchneme studenou vodou.
  2. Odměříme dvojnásobné množství vody (150 ml), přivedeme k varu a vsypeme quinou. Po 2 minutách varu ztlumíme teplotu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou dalších 10 - 15 minut, dokud se voda neodpaří. Quinoa by měla zůstat nadýchaná.
  3. Mezitím si na drobnou nakrájíme cherry rajčata a řapíkatý celer.
  4. Vmícháme zeleninu do quinoy, přidáme kešu máslo a citrónovou šťávu a dochutíme pepřem a solí.
  5. Pro zvýraznění chuti můžeme posypat na sucho opraženými piniovými oříšky.

Nutřiční hodnoty

Energetická hodnota

1 510 kj

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

56 g

Cukry

5 g

Tuky

9 g

Vláknina

8 g

Recepty