OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Quinoový salát s mandlemi

Ingredience (2 porce)

Salát:

větší šálek quinoy (140 g)

2 PL červené cibule najemno (20 g)

3 PL neloupaných mandlí (30 g)

4 ks sušených rajčat v oleji (60 g)

6 ks vypeckovaných datlí (50 g)

1 ČL olivového oleje (5 ml)

sůl, pepř, petrželová nať

Zálivka:

2 PL olivového oleje (20 ml)

1 PL tahini (10 ml)

1 PL jablečného octa (10 ml)

Quinoový salát s mandlemi 2

   Postup

  1. Quinou dobře propláchneme. V dvojnásobném množství osolené vody vaříme na mírném ohni 10 minut, poté vypneme a necháme dalších 10 minut pod pokličkou dojít.
  2. Mandle opražíme nasucho na pánvi a nahrubo posekáme. Cibuli nakrájíme najemno. Sušená rajčata a datle nakrájíme na drobné kousky.
  3. Ve velké míse smícháme cibuli, mandle, rajčata, datle a quinou. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Ve skleničce rozmícháme olivový olej, tahini a jablečný ocet.
  5. Zálivku nalijeme na salát, promícháme a posypeme sekanou petrželí.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

2522 kj

Bílkoviny

16,4 g

Sacharidy

67,4 g

Cukry

18,9 g

Tuky

29,1 g

Vláknina

13,2 g

Recepty