Quinoa zapečená modrým sýrem

Ingredience (2 porce)

šálek quinoy (120 g)

2 menší mrkve (120 g)

4 zelené chřesty (50 g)

2 malá rajčata (100 g)

1 ČL másla (5 g)

1 ČL olivového oleje (5 ml)

sůl

modrý sýr typu Zlatá Niva (100 g)

Quinoa modrý sýr 2

   Postup

  1. Mrkev očistíme, v případě potřeby oškrábeme. Chřest očistíme, odkrojíme tuhé konce a škrabkou oškrábeme. Rajčata nakrájíme nadrobno.
  2. Do vroucí osolené vody přidáme lžičku másla a vložíme mrkev a chřest. Blanšírujeme max. 2 minuty, poté rychle zchladíme v připravené nádobě se studenou vodou.
  3. Quinou dobře propláchneme. V dvojnásobném množství osolené vody vaříme na mírném ohni 10 minut, poté vypneme a necháme dalších 10 minut pod pokličkou dojít.
  4. Zapékací mísu vymažeme lžičkou oleje a vršíme do ní střídavě quinou, rajčata, mrkev a chřest. Povrch posypeme modrým sýrem.
  5. V troubě vyhřáté na 170° C zapékáme 5 - 10 minut. Necháme lehce zchladnout a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

2976 kj

Bílkoviny

26 g

Sacharidy

91 g

Cukry

14 g

Tuky

27 g

Vláknina

16 g

Recepty