OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Polévka z červené řepy

Ingredience (3-4 porce)

1 menší červená cibule (50 g)

2 stroužky česneku (6 g)

kousek zázvoru (10 g)

2 PL olivového oleje

1 ČL javorového sirupu

500 g předvařené červené řepy

400 ml zeleninového vývaru

sůl, pepř

šťáva z ½ citronu

2 PL Creme VEGA

Polévka z řepy

   Postup

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme nastrouhaný zázvor a javorový sirup a ještě pár minut podusíme.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalejeme zeleninovým vývarem. Na mírném ohni povaříme 15 minut.
  3. Rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a podáváme s veganskou zakysanou smetanou.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

742 kj

Bílkoviny

3,3 g

Sacharidy

18,4 g

Cukry

16,2 g

Tuky

9,8 g

Vláknina

0,4 g

Recepty