Pohankové rizoto s červenou řepou

Ingredience (2 porce)

pohanka loupaná (120 g)

2 ks předvařené červené řepy (300 g)

½ plechovky kokosového mléka (200 ml)

1 PL citrónové šťávy (10 ml)

sůl, pepř

Rizoto pohanka cervena repa.jpg

Postup

  1. Pohanku nasypeme do sítka a důkladně propláchneme pod studenou vodou, dokud z ní neteče úplně čirá voda bez pěny.
  2. Dáme do hrnce a zalijeme 1,5 násobkem vroucí vody (180 – 200 ml). Povaříme jednu až dvě minuty, pak stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni dalších 10 – 15 minut, dokud se voda nevypaří. Pohanka by měla zůstat lehce křupavá, ne rozvařená.
  3. Ve vysokorychlostním mixéru rozmixujeme červenou řepu, s kokosovým mlékem, citrónovou šťávou, solí a pepřem na hladkou tekutinu.
  4. Když je pohanka hotová, vmícháme do ní červenou řepu, důkladně prohřejeme a podáváme.

TIP: Pohankové rizoto můžeme podávat s vajíčkem uvařeným natvrdo.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

1 872 kj

Bílkoviny

11,5 g

Sacharidy

50 g

Cukry

10 g

Tuky

21 g

Vláknina

8 g

Recepty