Pečený salát s rajčátky a mozzarellou

Ingredience (2 porce)

1 bal. cherry rajčátek – ideálně barevný mix (250 g)

2 bal. mozzarella Galbani Light (250 g)

2 pl. slunečnicového chleba Lidl (150 g)

1,5 PL olivového oleje extra virgen (15 ml)

sůl

čerstvá bazalka

Pečený salát s rajčátky a mozzarellou

   Postup

  1. Cherry rajčata propláchneme vodou, osušíme papírovou utěrkou, vysypeme do misky, osolíme, zakápneme olivovým olejem a rukama promneme.
  2. Vysypeme do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 15-20 minut.
  3. Mezitím si nakrájíme chléb na kostičky a mozarellu na drobné kousky. Lístky bazalky propereme a pokrájíme nahrubo.
  4. Mísu s rajčaty vytáhneme, přisypeme k ní nakrájený chléb, znovu zakápneme lehce olejem a vrátíme do trouby na dalších 5-10 minut, dokud se chléb pěkně neopeče.
  5. Vyndáme z trouby a do ještě horkého salátu vmícháme pokrájenou mozzarellu. Rozdělíme na misky a posypeme bazalkou.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

2057 kj

Bílkoviny

31 g

Sacharidy

36,5 g

Cukry

5,5 g

Tuky

23,5 g

Vláknina

6,5 g

Recepty