Hrášková polévka s mátou

Ingredience

malý šálek mraženého hrášku (100 g)

1 PL másla (10 g)

1 hrnek zeleninového bujónu (200 ml)

5 PL smetany na vaření 12% (50 ml)

sůl, pepř, muškátový oříšek

1 ČL zakysané smetany (5 ml)

pár lístků máty

1 plátek žitného chleba

Hraskova polevka s matou.jpg

PPostup

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mražený hrášek a krátce orestujeme.
  2. Zalejeme zeleninovým bujónem a na mírném ohni vaříme 10 minut. Před koncem vhodíme pár lístků máty.
  3. Obsah hrnce rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem na hladký krém.
  4. Vmícháme sladkou smetanu a znovu prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  5. Podáváme se lžičkou zakysané smetany a krajíčkem žitného chleba.

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota

1 529 kj

Bílkoviny

11 g

Sacharidy

35 g

Cukry

7 g

Tuky

18 g

Vláknina

10 g

Recepty