Lehoučké mrkvové muffiny

Ingredience

2 vejce velikosti L (120 g)

2 menší mrkve (150 g)

¾ sklenky Březového cukru Xylitol (75 g)

½ kelímku bílého jogurtu (75 g)

1 sklenka mandlové moučky (50 g)

1 sklenka pohankové mouky (75 g)

1 ČL skořice

1 ČL kypřícího prášku bez fosfátů

špetka soli

TIP: jako odměrku jsem použila sklenku od Opočenského jogurtu

Mrkvové muffiny

PPostup

    1. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.
    2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme jogurt a najemno strouhanou mrkev.
    3. Do směsi zapracujeme mouku smíchanou s mandlovou moučkou, kypřícím práškem a skořicí.
    4. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.
    5. Těsto rozdělíme lžící do 12 košíčků na muffiny a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 10 - 15 minut (dozlatova).

    Nutriční hodnoty (na 1 ks)

    Energetická hodnota

    343 kj

    Bílkoviny

    2,8 g

    Sacharidy

    11 g

    Cukry

    1,3 g

    Tuky

    3,6 g

    Vláknina

    1,2 g

    Recepty