Krůtí kíma

Ingredience

1 větší cibule

2 cm čerstvého zázvoru

2 stroužky česneku

1 PL olivového oleje

4 porce mletého krůtího masa (400 g)

1 kostka kuřecího bujónu (na 120 ml vody)

1 konzerva loupaných sekaných rajčat (400 g)

4 PL bílého netučného jogurtu

směs koření: 1 ČL mletého koriandru, 1 ČL mletého římského kmínu, ¼ ČL mleté kurkumy, ½ ČL mleté skořice, ¼ ČL sladké uzené papriky

čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel na ozdobu

volitelně: menší porce rýže basmati (50 g)

Krůtí kíma

   Postup

  1. Cibuli, zázvor a česnek dejte do blenderu nebo mixéru a rozmixujte dohladka. Veškeré koření smíchejte.
  2. Do hlubší pánve nalijte olej a postavte na střední plamen. Přidejte mleté maso a opékejte 5 minut, přitom jej špachtlí drťte na menší kousky. Přidejte směs koření a opékejte další 2 - 3 minuty. Poté přidejte cibulovou pastu a opékejte dalších 5 minut.
  3. Zalejte bujónem připraveným z 1 kostky a 120 ml vroucí vody. Pak přidejte rajčata, přiveďte k varu a nechte probublávat 10 minut, až omáčka částečně zhoustne.
  4. Vmíchejte mražený hrášek a povařte ještě 3 minuty.
  5. Stáhněte z plamene. Rozdělte na talíře a každou porci ozdobte lžící jogurtu a čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
  6. Kdo nedrží nízkosacharidovou dietu, může kímu doplnit malou porcí rýže basmati.

Nutriční hodnoty (1 porce včetně rýže)

Energetická hodnota

1812 kj

Bílkoviny

30 g

Sacharidy

63 g

Cukry

8 g

Tuky

10 g

Vláknina

7 g

Recepty