OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kokos-citron vegan bábovka

Ingredience

250 g bezlepkové směsi (např. Adveni Žlutá)

50 g kokosové mouky

50 g moučkového cukru

2 ČL prášku do pečiva

1 ČL jedlé sody

špetka soli

250 g tofu natural

400 ml kokosového mléka (z kartonu)

100 ml javorového sirupu

1 ČL jablečného octa

šťáva z 1 citronu

50 ml kokosového oleje (rozpuštěného)

Vegan_babovka_2

PPostup

  1. Zapneme si troubu na 180°C (horkovzdušnou na 170°C).
  2. Do větší mísy nasypeme všechny sypké přísady (bezlepkovou mouku, kokosovou mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a špetku soli) a dobře promícháme.
  3. Do vysokorychlostního mixéru rozdrobíme tofu, zalejeme kokosovým mlékem a rozmixujeme dohladka. Poté přidáme javorový sirup, ocet a citronovou šťávu a znovu krátce promixujeme.
  4. Do sypké směsi pomalu přiléváme rozmixované tofu a zapracováváme vařečkou. Nakonec přidáme rozpuštěný kokosový olej a znovu promícháme.
  5. Těstem naplníme formu na bábovku vymazanou olejem a povrch uhladíme stěrkou.
  6. Dáme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut, poté snížíme teplotu na 150°C a dopékáme dalších 35-40 minut.
  7. Dozlatova upečenou bábovku necháme vychladnout na mřížce a můžeme podávat.

Recepty