Kari rizoto s fazolemi

Ingredience

100 g hovězího zadního

100 g rýže Basmati

½ střední mrkve (40 g)

1 řapíkatý celer (80 g)

6 lžic bílých fazolí ve slaném nálevu (60 g)

5 PL olivového oleje

1 ČL kari koření

sůl

Kari rizoto s fazolemi.jpg

   Postup

  1. Rýži Basmati uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Hovězí maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a na oleji zprudka opečeme. Poté podlijeme horkou vodou nebo vývarem asi do poloviny výšky kostek, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném plamenu asi 10 minut.
  3. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Fazole scedíme a propláchneme. Zeleninu i fazole přidáme spolu s kari kořením k hovězímu masu. Podusíme ještě asi 5 - 10 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá.
  4. Vmícháme uvařenou rýži a podáváme.

Nutriční hodnoty 

Energetická hodnota

1764 kj

Bílkoviny

22 g

Sacharidy

45 g

Cukry

6 g

Tuky

16 g

Vláknina

10 g

Recepty