Jednoduché boloňské špagety

Ingredience

špagety v suchém stavu (50 g)

1 ČL olivového oleje (5 ml)

1/4 středně vělké cibule

2 stroužky česneku

2 plné PL hovězího masa mletého (50 g)

5 PL drcených rajčat (50 g)

2 PL portského vína

sůl

čerstvá bazalka

Jednoduche bolonske spagety.jpg

Postup

  1. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme je na drobné kousky. Do pánve nalijeme olej, zahřejeme, vsypeme cibuli a česnek a na mírném ohni asi minutu opékáme.
  2. Zvýšíme teplotu, přidáme maso a zprudka ho osmahneme. Jakmile se šťáva vydusí a maso se začne opékat a přichytávat ke dnu pánve, přidáme k němu víno a stále mícháme, dokud se i to nevydusí.
  3. Nakonec přilijeme rajčatové pyré a osolíme. Krátce promícháme, ztlumíme teplotu na minimum a pod pokličkou necháme asi 15 minut probublávat.
  4. Špagety uvaříme na skus dle návodu na obalu. Hotové přelijeme omáčkou.
  5. Můžeme ozdobit hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota

1 536 kj

Bílkoviny

18 g

Sacharidy

44 g

Cukry

7 g

Tuky

10 g

Vláknina

3 g

Recepty