Espresso kostky pro milovníky kávy

Ingredience (16 kostek)

200g ovesných vloček

150 g loupaných mandlí

100 g slunečnicových semínek

10 ks vypeckovaných datlí

50 g rozinek sultánek

1 PL raw kakaa

špetka soli

2 PL javorového sirupu

3 PL kokosového oleje rozpuštěného

1 double espresso (1 dcl)

špetka soli

Espresso kostky

Postup

  1. Ovesné vločky vysypeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 min.
  2. Mandle a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a nahrubo posekáme.
  3. Uděláme si double espresso a opatrně rozehřejeme kokosový olej, aby byl tekutý.
  4. Datle a rozinky spaříme vroucí vodou, vyždímáme a přendáme do mixéru. 
  5. Přidáme lžíci kakaa, zchladlé expresso, kokosový olej a špetku soli a vše důkladně rozmixujeme.
  6. Vzniklou kaši přidáme do mísy k ovesným vločkám, mandlím a semínkům a důkladně vařečkou promícháme.
  7. Hmotu vyklopíme do formy vymazané olejem nebo vyložené pečicím papírem a povrch upěchujeme.
  8. Dáme alespoň na hodinu do mrazáku, poté vyklopíme, rozkrájíme na kostky a můžeme konzumovat.

Recepty