OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Ingredience

1/2 malé dýně Hokkaido (150 g)

1 PL másla (10 g)

1 PL olivového oleje (10 ml)

1 hrnek zeleninového bujónu (200 ml)

5 PL kokosového mléka (50 ml)

sůl, pepř, muškátový oříšek

1 PL dýňových semínek 

kousek zázvoru (10 g)

kousek cibule (25 g)

Dynova polevka s kokos mlekem.jpg

PPostup

  1. Dýni zbavíme slupky a semínek a nakrájíme na větší kostky. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut.

  2. Na másle zpěníme na drobnou nakrájenou cibuli, přidáme najemno nastrouhaný zázvor a krátce podusíme. Poté přidáme pečenou dýni a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Na mírném ohni vaříme 15 minut.

  3. Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém a vmícháme kokosové mléko.

  4. Znovu prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  5. Podáváme s opečeným chlebem nebo kostičkami uzeného tofu.

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota

1 494 kj

Bílkoviny

8 g

Sacharidy

19 g

Cukry

3 g

Tuky

29 g

Vláknina

5 g

Recepty