Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies mají za cíl zlepšit fungování našeho webu, měřit jeho výkonnost a využívat naši reklamu cíleně. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení.
Prohlášení o cookies.
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Ingredience
1/2 malé dýně Hokkaido (150 g)
1 PL másla (10 g)
1 PL olivového oleje (10 ml)
1 hrnek zeleninového bujónu (200 ml)
5 PL kokosového mléka (50 ml)
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 PL dýňových semínek
kousek zázvoru (10 g)
kousek cibule (25 g)
PPostup
Dýni zbavíme slupky a semínek a nakrájíme na větší kostky. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut.
Na másle zpěníme na drobnou nakrájenou cibuli, přidáme najemno nastrouhaný zázvor a krátce podusíme. Poté přidáme pečenou dýni a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Na mírném ohni vaříme 15 minut.
Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém a vmícháme kokosové mléko.
Znovu prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Podáváme s opečeným chlebem nebo kostičkami uzeného tofu.
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
1 494 kj
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
19 g
Cukry
3 g
Tuky
29 g
Vláknina
5 g