Cuketový "cheesecake"

Ingredience (2 porce)

2 – 3 mladé cuketky (500 g)

½ červené cibule (50 g)

2 stroužky česneku (10 g)

kelímek riccoty (250 g)

2 vejce velikosti M (110 g)

strouhaný parmazán (50 g)

Feta sýr (50 g)

2 ČL soli (10 g)

1 PL koření (provensálské nebo jiné dle chuti)

1 ČL olivového oleje na vymazání plechu

Cuketový cheesecake

   Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170°C. Zapékací formu vymažeme olivovým olejem.
  2. Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme lžičku soli a necháme 15 minut odstát. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno.
  3. Vejce vyšleháme s ricottou do pěny. Vmícháme cuketu, kterou jsme rukama co nejvíc vyždímali, přidáme cibuli, česnek, koření, parmazán a osolíme.
  4. Vzniklou směs přesuneme do zapékací mísy. Povrch uhladíme stěrkou a posypeme rozdrobeným feta sýrem.
  5. Pečeme 25 - 35 minut dozlatova. Podáváme vlažné.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

1930 kj

Bílkoviny

32 g

Sacharidy

17 g

Cukry

12 g

Tuky

30 g

Vláknina

4 g

Recepty