Cuketové soudky s vegan boloňskou

Ingredience (2 porce)

4 malé cukety

3 lžíce olivového oleje

1 malá nebo ½ větší cibule

2 stroužky česneku

1 balení uzeného tempehu

2 rajské protlaky Gianna

½ plechovky cizrny

sůl, oregano

2 PL lahůdkového droždí

Cuketove soudky_1

Postup

  1. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme.
  2. Tempeh nastrouháme nahrubo a přihodíme k cibulovo-česnekovému základu. Lehce opečeme, zalijeme rajským protlakem a dle potřeby naředíme horkou vodou.
  3. Přidáme cizrnu a na mírném ohni necháme 10 minut bublat. Na závěr omáčku dochutíme solí a oreganem.
  4. Zapékací formu vymažeme lžící oleje. Cukety omyjeme a nakrájíme na stejně vysoké špalíčky. Semínkové středy vydlabeme, přičemž "soudkům" ponecháme slabé dno. Stěny částečně oloupeme škrabkou (jako na fotce).
  5. Cuketové soudky plníme omáčkou. Povrch posypeme lahůdkovým droždím a dáme na 20 minut zapéct do trouby na 180°C.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

2750 kj

Bílkoviny

36 g

Sacharidy

47 g

Cukry

30 g

Tuky

34 g

Vláknina

13 g

Recepty