OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Čočkový salát se sýrem feta

Ingredience (2 porce)

2 porce černé čočky Beluga (120 g)

1 vanička zeleninového vývaru (250 ml)

4 jarní cibulky (60 g)

4 keříková rajčata (100 g)

2 PL citrónové šťávy (20 ml)

2 PL olivového oleje (20 ml)

2 porce sýru feta (100 g)

sůl, pepř

čerstvé bylinky dle chuti

(máta, bazalka nebo petrželka)

Cockovy salat s fetou 1.jpg

   Postup

  1. Čočku vložíme do síta, důkladně propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  2. Přivedeme k varu zeleninový bujón, vsypeme do něho čočku a na mírném ohni povaříme 15-20 minut. Poté čočku opět přesypeme do síta a propláchneme studenou vodou.
  3. Nakrájíme nadrobno cibulky, rajčata a čerstvé bylinky. V salátové míse promícháme s čočkou a na kousky nadrobeným sýrem feta.
  4. Přidáme citrónovou šťávu a olivový olej a promícháme.
  5. Dochutíme špetkou mořské soli a pepře a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

1815 kj

Bílkoviny

23 g

Sacharidy

32 g

Cukry

4 g

Tuky

21,5 g

Vláknina

2 g

Recepty