Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies mají za cíl zlepšit fungování našeho webu, měřit jeho výkonnost a využívat naši reklamu cíleně. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení.
Prohlášení o cookies.
Čočka beluga s pečenou dýní
Ingredience
5 PL černé čočky beluga (50 g)
1/4 malé dýně Hokkaido (125 g)
2 PL olivového oleje (20 ml)
2 dílky kozího sýru Président (40 g)
2 stroužky česneku
2 PL citrónové šťávy
sůl, mletý pepř
Postup
Na zálivku smícháme 1 PL olivového oleje, 2 PL citronové šťávy, 2 prolisované stroužky česneku a sůl.
Na talíř nandáme scezenou čočku, poklademe měsíčky pečené dýně a navrch rozdrobíme kozí sýr. Vše zalijeme připravenou zálivkou.
Můžeme dozdobit čerstvou mátou a/nebo zrníčky granátového jablka.
Nutřiční hodnoty
Energetická hodnota
1 510 kj
Bílkoviny
13 g
Sacharidy
56 g
Cukry
5 g
Tuky
9 g
Vláknina
8 g