Čočka beluga s pečenou dýní

Ingredience

5 PL černé čočky beluga (50 g)

1/4 malé dýně Hokkaido (125 g)

2 PL olivového oleje (20 ml)

2 dílky kozího sýru Président (40 g)

2 stroužky česneku

2 PL citrónové šťávy

sůl, mletý pepř

Cocka beluga s dyni.jpg

Postup

  1. Čočku beluga dobře propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou cca 2 cm nad povrch čočky a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 - 15 minut.
  2. Dýni omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké půlměsíce. Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj dýni a pokapeme olivovým olejem. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 20 minut.
  3. Na zálivku smícháme 1 PL olivového oleje, 2 PL citronové šťávy, 2 prolisované stroužky česneku a sůl.

  4. Na talíř nandáme scezenou čočku, poklademe měsíčky pečené dýně a navrch rozdrobíme kozí sýr. Vše zalijeme připravenou zálivkou.

  5. Můžeme dozdobit čerstvou mátou a/nebo zrníčky granátového jablka.

Nutřiční hodnoty

Energetická hodnota

1 510 kj

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

56 g

Cukry

5 g

Tuky

9 g

Vláknina

8 g

Recepty