OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Čirok s mandlovo-avokádovým pestem

Ingredience (2 porce)

Na čirok:

2 porce čirokového zrna (120 g)

voda

sůl

Na pesto:

½ šálku mandlí (50 g)

½ avokáda (50 g)

2 stroužky česneku

3 lžíce citronové štávy (20 ml)

3 lžíce olivového oleje (30 ml)

3 lžíce vody (30 ml)

sůl, čerstvá bazalka

Čirok s pestem 2.jpg

Postup

  1. Den předem namočíme čirokové zrno do trojnásobného množství vody, přidáme lžíci ume octa a špetku soli. Neloupané mandle také namočíme do vody se špetkou soli. Pokud používáme loupané blanšírované mandle, tento krok přeskočíme.
  2. Čirok slejeme, propláchneme čistou vodou a vložíme do tlakového hrnce s dvojnásobkem vody a špetkou soli. Vaříme po dobu 20 minut. Pokud nemáme k dispozici tlakový hrnec, vaříme klasicky 50 minut.
  3. Mandle také slejeme, osušíme papírovou utěrkou a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Celé stroužky česneku oloupeme a přidáme k mandlím na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme 5-10 minut.
  4. Na pesto vložíme do blenderu vychladlé mandle a krátce pomixujeme. Poté přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme do hladka. Dle potřeby naředíme vodou.
  5. Uvařený čirok scedíme. Naservírujeme na talíř a doprostřed dáme dvě vrchovaté lžíce pesta. Dozdobíme cherry rajčátky a rukolou.

Tip

Pokud chcete získat pesto krásné zelenkavé barvy, použijte na jeho výrobu loupané blanšírované mandle.

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota

2740 kj

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

46 g

Cukry

3,5 g

Tuky

44 g

Vláknina

8,5 g

Recepty