Batátové lívanečky

Ingredience

1 menší ks batátu (60 g)

1 vejce S

šálek rostlinného mléka (100 ml)

4 PL celozrnné špaldové mouky (40 g)

1 ČL sladidla Stévien (5 g)

špetka kypřícího prášku do pečiva

špetka soli

1 ČL kokosového oleje

Batáty

PPostup

  1. Batát oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme na tři minuty do mikrovlnné trouby, aby změkl.
  2. Změklý batát rozmixujeme, přidáme vejce, mléko, stévii a prošleháme metličkou.
  3. V druhé misce promícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.
  4. Obě směsi spojíme a na troše kokosového oleje smažíme z obou stran lívanečky.
  5. Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvým bobulovým ovocem.

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota

1452 kj

Bílkoviny

15 g

Sacharidy

46 g

Cukry

5 g

Tuky

13 g

Vláknina

2 g

Recepty